MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

De Beste Kaasschaaf van 2024 – Snijd vanaf nu met gemak de beste plakjes

Het vinden van de juiste kaasschaaf kan de deur openen naar een geheel nieuwe wereld van culinaire ervaringen. De perfecte plak kaas, dun, gelijkmatig en zonder te breken, is immers een bevredigend gevoel, die op een of andere manier het leven net een beetje beter maakt. In deze blogpost duiken we in de wereld van kaaschaven die in ons land wat bekend staat om kaas wellicht net zo belangrijk is. We zullen de top 5 beste kaasschaven beoordelen die momenteel op de markt zijn.

Wat Maakt Een Kaasschaaf Zo Speciaal?

Een kaasschaaf is een veelzijdig keukengereedschap dat wordt gebruikt voor het schaven van harde of halfharde kazen. Het bestaat uit een plat, meestal metalen oppervlak met een scherp mes aan één kant. Het idee is dat wanneer je de kaasschaaf over de kaas haalt, deze een perfecte, dunne plak afsnijdt.

Het wonder van een goede kaasschaaf zit hem in de eenvoud. Het is een tool die, hoewel eenvoudig in ontwerp, kan worden gebruikt om een mate van precisie en consistentie te bereiken die anders moeilijk te realiseren zou zijn. Of je nu een liefhebber bent van Gouda, Cheddar, Edammer of Emmentaler, de beste kaasschaaf kan je helpen de perfecte plak kaas te krijgen, elke keer weer.

De Beste Kaasschaaf Top 5 Bekijk Je Hieronder:

Lees onze beoordelingen over de Beste Kaasschaaf hieronder:

1. De Beste Kaasschaaf van 2023: Boska Monaco+

1. Boska Kaasschaaf Monaco+ - Design kaasschaaf - Award winnaar - Kaasschaaf voor harde kaas - RVS - Vaatwasserbestendige kaasschaaf

1. Boska Kaasschaaf Monaco+ - Design kaasschaaf - Award winnaar - Kaasschaaf voor harde kaas - RVS - Vaatwasserbestendige kaasschaaf

Geschikt voor: Halfharde kaas | Materiaal: RVS | Non-stick | Vaatwasser veilig
€16,49

Onze beoordeling:

Prestaties:
5/5
Duurzaamheid:
4.5/5
Gebruiksgemak:
4.8/5
Totaal (4.8):
4.8/5

De Boska Kaasschaaf Monaco+ is een opvallende keuze op onze lijst van beste kaasschaven. Dit model, ontworpen in Nederland, een land bekend om zijn kaasliefde, belooft een uitstekende balans tussen functionaliteit en duurzaamheid.

Voordelen

Nadeel 

2. De Beste Brabantia Kaasschaaf – Brabantia Profile 

2. Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

2. Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

Geschikt voor: Zachte kaas | Materiaal: RVS | Vaatwasser veilig
€13,75

Onze beoordeling:

Prestaties:
4.8/5
Duurzaamheid:
4.5/5
Gebruiksgemak:
4.6/5
Totaal (4.7):
4.7/5

Als tweede in onze top 5 beste kaasschaven, introduceren we de Brabantia Profile Kaasschaaf. Het merk Brabantia staat bekend om hun betrouwbare huishoudelijke producten en deze kaasschaaf is zeker geen uitzondering. Met zijn stijlvolle, moderne design is de Brabantia Profile zowel een functioneel als aantrekkelijk aanvulling op je keuken.

Voordelen

Nadeel

3. De Beste Kaasschaaf voor zachte kazen – Boska zacht Milano+

3. Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ - Kaasschaaf voor jonge kaas - RVS - Vaatwasserbestendig – Kaasschaaf Zwart

3. Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ - Kaasschaaf voor jonge kaas - RVS - Vaatwasserbestendig – Kaasschaaf Zwart

Geschikt voor: Zachte kaas | Materiaal: Kunststof, RVS | Vaatwasser veilig
€13,99

Onze beoordeling:

Prestaties:
4.4/5
Duurzaamheid:
4.6/5
Gebruiksgemak:
4.3/5
Totaal (4.5):
4.5/5

Het snijden van zachte kazen kan een uitdaging zijn, maar de Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ maakt dit proces moeiteloos. Specifiek ontworpen voor zachte en jonge kazen, deze kaasschaaf is de perfecte toevoeging aan de keuken van elke kaasliefhebber.

Voordelen

Nadeel

4. De Beste Ergonomische Kaasschaaf – Vitility

4. Kaasschaaf - ergonomisch

4. Kaasschaaf - ergonomisch

Materiaal: Plastic
€19,99

Onze beoordeling:

Prestaties:
4.2/5
Duurzaamheid:
4.2/5
Gebruiksgemak:
4.9/5
Totaal (4.4):
4.4/5

Zeg vaarwel tegen oncomfortabele grepen en moeilijk te hanteren keukengereedschap met de Ergonomische Kaasschaaf. Deze kaasschaaf, speciaal ontworpen met het oog op comfort en efficiëntie, zorgt voor een moeiteloze kaas snijdervaring. 

Voordelen

Nadeel

5. De Beste Kaasrasp – Boska Kaasrasp Copenhagen

Als het gaat om het raspen van kaas, biedt de Boska Kaasrasp Copenhagen een superieure ervaring. Met zijn doordachte ontwerp en kwaliteitsconstructie, maakt het raspen van hardere kazen een eitje.

5. Boska Kaasrasp Copenhagen - Kaasrasp harde kaas - Kaasrasp voor oude kaas - Vaatwasserbestendig - Multifunctionele kaasrasp - RVS - 180 x 74x 20 mm

5. Boska Kaasrasp Copenhagen - Kaasrasp harde kaas - Kaasrasp voor oude kaas - Vaatwasserbestendig - Multifunctionele kaasrasp - RVS - 180 x 74x 20 mm

Handrasp | Vaatwasser veilig | Materiaal: RVS
€9,99

Onze beoordeling:

Prestaties:
4.1/5
Duurzaamheid:
4.2/5
Gebruiksgemak:
4.3/5
Totaal (4.2):
4.2/5

Voordelen

Nadeel

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 Best Verkochte Kaasschaven op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste Kaasschaven

Het snijden van de perfecte plak kaas met een kaasschaaf vereist een beetje oefening en techniek. Hier zijn de stappen om een mooie plak kaas te snijden met een kaasschaaf:

 1. Zorg ervoor dat de kaas stevig en goed gekoeld is. Zachte kaas kan moeilijker te snijden zijn met een kaasschaaf.
 2. Houd de kaasschaaf stevig vast met één hand. Plaats je duim aan de bovenkant van de kaasschaaf en je vingers aan de onderkant, zodat je een goede grip hebt.
 3. Plaats de kaasschaaf aan het uiteinde van de kaas en duw lichtjes naar voren terwijl je de schaaf langs de kaas beweegt. Zorg ervoor dat de kaasschaaf parallel aan de kaas blijft terwijl je snijdt.
 4. Pas de dikte van de plak aan door de hoek van de kaasschaaf aan te passen. Als je dunnere plakken wilt, kantel je de kaasschaaf lichtjes omhoog. Voor dikkere plakken kantel je de kaasschaaf lichtjes naar beneden.
 5. Oefen een gelijkmatige druk uit terwijl je de kaasschaaf over de kaas beweegt. Probeer een soepele, constante beweging te behouden zonder te veel druk uit te oefenen, zodat de plak kaas netjes en gelijkmatig wordt gesneden.
 6. Herhaal de stappen totdat je de gewenste hoeveelheid plakken kaas hebt gesneden.

Het kan even duren voordat je de techniek onder de knie hebt, dus wees geduldig en blijf oefenen. Probeer verschillende kaassoorten en experimenteer met de hoek en de druk om de perfecte plakken kaas te snijden die aan jouw voorkeuren voldoen.

Voor het snijden van oude kaas wordt over het algemeen een kaasschaaf met een scherpere snede aanbevolen. Oude kaas kan harder en brokkeliger zijn dan jongere kazen, dus een scherpere kaasschaaf zal gemakkelijker door de kaas snijden en een gladdere plak opleveren.

Er zijn verschillende soorten kaasschaven op de markt, dus het is handig om te weten welke het beste werken voor oude kaas. Hier zijn twee aanbevolen opties:

 1. Traditionele Nederlandse kaasschaaf: De klassieke Nederlandse kaasschaaf is ontworpen om dunne, gelijkmatige plakken kaas te snijden. Het heeft meestal een scherpe, gebogen snijrand die goed werkt voor oude kaas. Deze schaven hebben een lang, dun lemmet en een handvat aan de bovenkant.
 2. Trompetkaasschaaf: Een trompetkaasschaaf heeft een vergelijkbare vorm als de traditionele Nederlandse kaasschaaf, maar heeft een iets scherpere snijrand. Dit type schaaf is ontworpen om door hardere kazen, zoals oude kaas, te snijden met gemak. De scherpe puntige vorm maakt het ook handig om te gebruiken bij het serveren van plakken kaas.

Bekijk nogmaals de top 5 en maak een keuze voor de beste kaasschaaf voor oude kaas.

Het is belangrijk op te merken dat kaasschaven meestal geen traditionele snijrand hebben zoals messen, dus ze kunnen niet op dezelfde manier geslepen worden. In plaats daarvan zijn hier een paar stappen om te proberen je kaasschaaf scherper te maken:

 • Reinig de kaasschaaf: Maak de kaasschaaf grondig schoon en verwijder eventuele resten of vuil die de prestaties kunnen beïnvloeden.
 • Controleer de snijrand: Kijk naar de snijrand van de kaasschaaf en controleer op eventuele braampjes of beschadigingen. Soms kan een lichte braamvorming ontstaan door herhaaldelijk gebruik.
 • Gebruik een vijl of een slijpstaaf: Hoewel de snijrand van een kaasschaaf meestal niet bedoeld is om geslepen te worden, kun je een fijne vijl of een slijpstaaf voorzichtig langs de snijrand bewegen om eventuele bramen of ruwheden glad te maken. Doe dit met lichte druk en in één richting.
 • Probeer aluminiumfolie: Een alternatieve methode is om een stuk aluminiumfolie meerdere keren op te vouwen en vervolgens de kaasschaaf herhaaldelijk in één richting over de aluminiumfolie te bewegen. Dit kan helpen om de snijrand enigszins scherper te maken.

Over het algemeen wordt het afgeraden om het in de vaatwasser te doen. Hoewel sommige kaasschaven mogelijk vaatwasmachinebestendig zijn, kunnen de agressieve chemicaliën en hoge temperaturen in de vaatwasser de kaasschaaf beschadigen.

De meeste kaasschaven zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben vaak een houten handvat. Het voortdurende blootstellen van de schaaf aan de hitte en het vocht in de vaatwasser kan leiden tot corrosie van het metaal en schade aan het houten handvat.

Het is raadzaam om de schaaf met de hand te wassen. Reinig hem na gebruik met warm water en een mild afwasmiddel. Gebruik een zachte spons of borstel om eventuele resten te verwijderen. Droog de de schaaf vervolgens grondig af met een schone doek voordat je hem opbergt.

Door de kaasschaaf met de hand te wassen, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat deze in goede staat blijft.

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde Blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!