MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

De 5 Beste Strijkplanken van 2023 – Zorg voor mooie kleding waar je van gaat stralen!

Strijken is voor velen een noodzakelijk kwaad. Of je het nu leuk vindt of niet, een goede strijkplank kan het verschil maken tussen een taak die als een last voelt en een die soepel en efficiënt verloopt. Strijkplanken zijn er in verschillende vormen, maten en prijsklassen, en de juiste kiezen kan een wereld van verschil maken in je strijkroutine.

Het Belang van een Goede Strijkplank

Strijkplanken zijn meer dan alleen een vlak oppervlak waarop je je kleding legt om ze te strijken. Ze zijn ontworpen om het strijken gemakkelijker, sneller en efficiënter te maken. Een goede strijkplank heeft een stevig frame, een hittebestendige hoes en voldoende oppervlakte om zelfs de grootste kledingstukken te accommoderen.

De juiste hoogte en stabiliteit zijn essentieel om rugpijn te voorkomen, vooral als je vaak en veel strijkt. Bovendien kan een strijkplank met speciale functies, zoals een ijzeren rustplaats of een stoomgeneratorhouder, je strijktijd aanzienlijk verkorten.

In de wereld van strijkplanken is er geen one-size-fits-all. Wat voor de één perfect is, is misschien niet ideaal voor de ander. Daarom hebben we een diepgaand onderzoek gedaan om je de top 5 beste strijkplanken van dit jaar te presenteren.

De Beste Strijkplank Top 5 Bekijk Je Hieronder:

Lees onze beoordelingen over de beste Strijkplanken hieronder:

1. De Beste Strijkplank van 2023

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder - 124x38 cm - Titan Oval

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder - 124x38 cm - Titan Oval

Geschikt voor type strijkijzer: Stoomgenerator
€89,00

Brabantia is een merk dat al jarenlang bekend staat om zijn kwalitatieve huishoudelijke producten. De Brabantia Strijkplank B is daarop geen uitzondering. Deze strijkplank is ontworpen om het strijken comfortabeler en efficiënter te maken. Maar wat maakt deze strijkplank de beste strijkplank van 2023? Dat bespreken wij verder in de voordelen en nadelen. 

Voordelen

Nadeel

2. De Beste Strijkplank Met Opbergrekje

Metaltex Stiro Line Antares Strijkplank - 114x38 cm strijkoppervlak

Metaltex Stiro Line Antares Strijkplank - 114x38 cm strijkoppervlak

Geschikt voor type strijkijzer: Stoomgenerator, Droogstrijkijzer, Stoomstrijkijzer
€52,29

De Metaltex Stiro Line Antares strijkplank is een veelzijdige strijktafel die zowel functioneel als stijlvol is. Met een stoomdoorlatend metalen strijkoppervlak en een prachtige Geometric Zig-Zag overtrek, biedt deze strijkplank een combinatie van efficiëntie en esthetiek. Maar wat maakt deze strijkplank zo speciaal? 

Voordelen

Nadeel

3. De Beste Opvouwbare Strijkplank

Villux Opvouwbare Strijkplank - Reis Tafelstrijkplank - Mini & Inklapbaar - Kleine Strijkplank

Villux Opvouwbare Strijkplank - Reis Tafelstrijkplank - Mini & Inklapbaar - Kleine Strijkplank

Geschikt voor type strijkijzer: Droogstrijkijzer, Stoomgenerator, Stoomstrijkijzer
€44,95

Strijken is een essentieel onderdeel van onze huishoudelijke taken. Het hebben van de juiste strijkplank kan het verschil maken tussen een taak die als een karwei aanvoelt en een die moeiteloos en efficiënt wordt uitgevoerd. De Villux Opvouwbare Strijkplank belooft een combinatie van functionaliteit en gemak te bieden. Maar maakt het deze belofte waar? 

Voordelen

Nadeel

4. De Beste Klassieke Strijkplank

Leifheit strijkplank Classic M Basic Plus - 120 x 38 cm strijkvlak

Leifheit strijkplank Classic M Basic Plus - 120 x 38 cm strijkvlak

Geschikt voor type strijkijzer: Stoomstrijkijzer
€54,99

Strijken is voor velen een noodzakelijke klus, maar met de juiste tools kan het een stuk aangenamer worden. De Leifheit strijkplank Classic M Basic Plus belooft precies dat te doen. Deze strijkplank is ontworpen om het strijken zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken, maar voldoet hij ook aan deze belofte? 

Voordelen

Nadeel

5. De Beste Mini Strijkplank

Laundryspecialist Tafelstrijkplank 70 x 32 cm voor het strijken op je tafel of aanrecht - Volledig inklapbaar en compact - Mini strijkplank

Laundryspecialist Tafelstrijkplank 70 x 32 cm voor het strijken op je tafel of aanrecht - Volledig inklapbaar en compact - Mini strijkplank

Geschikt voor type strijkijzer: Droogstrijkijzer, Stoomgenerator, Stoomstrijkijzer
€29,95

De Laundryspecialist Tafelstrijkplank is een compacte en stabiele oplossing voor iedereen die op zoek is naar een handige manier om snel kledingstukken te strijken zonder de noodzaak van een grote, traditionele strijkplank. Deze tafelstrijkplank is speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes en biedt een efficiënte strijkervaring.

Voordelen

Nadeel

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 Best Verkochte Strijkplanken op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste Strijkplank

Het kiezen van de juiste hoogte voor je strijkplank is belangrijk om een ergonomische en comfortabele strijkervaring te garanderen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om de juiste hoogte voor je strijkplank in te stellen:

 • Meet je Lichaamslengte: Sta rechtop en meet je lichaamslengte zonder schoenen. Noteer deze meting, want het zal helpen bij het bepalen van de juiste hoogte voor je strijkplank.
 • Meet de Hoogte van je Elleboog: Buig je arm bij je elleboog tot een hoek van 90 graden terwijl je staat. Meet de afstand van de vloer tot je elleboog terwijl je arm in deze positie is.
 • Vergelijk de Metingen: De ideale hoogte van je strijkplank komt overeen met de meting van je ellebooghoogte. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het strijken je arm niet te veel hoeft te buigen of te strekken, wat spanning en ongemak kan voorkomen.
 • Pas de Strijkplank aan: Stel de hoogte van je strijkplank in op basis van de meting van je ellebooghoogte. De meeste moderne strijkplanken hebben een verstelbaar mechanisme waarmee je de hoogte kunt aanpassen. Zorg ervoor dat je de strijkplank op een niveau instelt waarop je comfortabel kunt strijken zonder je rug of armen te belasten.
 • Test en Pas Aan: Nadat je de hoogte hebt ingesteld, probeer je een paar strijkbewegingen uit om te zien of de hoogte goed aanvoelt. Je armen moeten ontspannen kunnen bewegen zonder dat je overmatig hoeft te reiken of te buigen.
 • Pas aan voor Verschillende Kledingstukken: Houd er rekening mee dat de ideale strijkhoogte kan variëren afhankelijk van het type kledingstuk dat je strijkt. Bijvoorbeeld, voor lange kledingstukken zoals jurken of broeken, wil je misschien de plank iets hoger instellen dan voor kleinere items.
 • Let op Je Houding: Tijdens het strijken is het belangrijk om een rechte en comfortabele houding aan te houden. Sta rechtop en houd je rug en nek in een neutrale positie om spanning te minimaliseren.

Een strijkplankhoes is geen absolute noodzaak, maar het kan wel zeer nuttig zijn en verschillende voordelen bieden tijdens het strijken. Hier zijn enkele redenen waarom een strijkplankhoes vaak wordt aanbevolen:

 1. Bescherming van Kleding: Een strijkplankhoes biedt een zachte en gelijkmatige ondergrond voor je kleding tijdens het strijken. Dit voorkomt dat kledingstukken vast komen te zitten aan de strijkplank en mogelijk beschadigd raken.
 2. Gelijkmatige Druk: Een kwalitatieve strijkplankhoes kan helpen om een gelijkmatige druk over het strijkoppervlak te verdelen, waardoor je kledingstukken beter en efficiënter worden gladgestreken.
 3. Hitte Reflectie: Sommige strijkplankhoezen hebben hitte-reflecterende eigenschappen, waardoor de warmte van het strijkijzer beter wordt vastgehouden en de kleding aan beide zijden wordt gestreken.
 4. Gemakkelijker Strijken: Een goede strijkplankhoes kan ervoor zorgen dat je strijkijzer soepeler over de stof glijdt, wat het strijken gemakkelijker en efficiënter maakt.
 5. Duurzaamheid van de Strijkplank: Een strijkplankhoes beschermt niet alleen je kleding, maar ook de strijkplank zelf. Het kan voorkomen dat de strijkplank na verloop van tijd slijtage vertoont door herhaaldelijk contact met het strijkijzer.
 6. Minder Energieverbruik: Met een strijkplankhoes die de warmte beter vasthoudt, kan het zijn dat je het strijkijzer op een lagere temperatuur kunt instellen, wat resulteert in minder energieverbruik.
 7. Hygiëne: Sommige strijkplankhoezen zijn wasbaar, wat de hygiëne bevordert en helpt om vuil en vlekken van eerdere strijksessies te verwijderen.

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk

Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde Blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!