MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

Alle Regels Voor Het Leukste Dartspel: Killer Darts

In de wervelende wereld van darts zijn er talloze spellen en formaten die spelers kunnen uitdagen en vermaken. Een van deze spellen, berucht om zijn competitieve en strategische aard, staat bekend als “Killer Darts”. Dit spel, populair in zowel kroegen als professionele competities, voegt een unieke twist toe aan de klassieke dartspel-regels en biedt een spannend en opwindend alternatief dat zowel dartsveteranen als beginners aanspreekt. Deze blog zal ingaan op de fascinerende wereld van Killer Darts, met een uitleg van de regels, strategieën en enkele handige tips om je spel naar een hoger niveau te tillen.

De regels van Killer darts

Setup van het spel

Killer Darts kan worden gespeeld met een willekeurig aantal spelers, maar het is het spannendst met drie of meer deelnemers. Het doel van het spel is om de laatste overgebleven speler te zijn, oftewel de enige speler die niet ‘vermoord’ is. Aan het begin van het spel kiest elke speler een uniek nummer door een pijl met hun niet dominante hand richting het bord te gooien. Het getal waar de pijl beland wordt hun ‘leven’ genoemd en zal hun veiligheid in het spel bepalen.

Hoe wordt je een killer en hoe vermoord je andere spelers?

Om een ‘Killer’ te worden, moet een speler eerst binnen zijn eigen ‘leven’-nummer 3 punten behalen. Dit betekent dat ze het nummer op het dartbord moeten raken in het enkele, dubbele of tripel segment. Door in het enkele vak te gooien behaal je 1 punt, het dubbele vak is 2 punten en in het triple vak is 3 punten. Eenmaal Killer geworden, kan een speler andere spelers ‘vermoorden’ door hun ‘leven’-nummer te gooien, hier gelden dezelfde waardes voor. Elke keer dat een ‘Killer’ het ‘leven’-nummer van een andere speler gooit, gaat er een punt van zijn score af.

Wat gebeurt er als je vermoord wordt?


Wanneer er een speler onder de 0 punten komt te staan, en in zijn laatste beurt geen punten er mee bij scoort, is hij ‘vermoord’. Het spel gaat door totdat er nog maar een speler over is, dit is de winnaar.

spelregels killer darts

Varianten op het spel Killer darts

5 levens en dubbelen


Een variatie op de killer darts die hierboven is uitgelegd gaat als volgt: Elke speler begint met het kiezen van zijn getal, vervolgens is het de bedoeling om je getal in het dubbele segment te raken. Zodra dit is gelukt ben jij ‘killer’. Elke keer dat een ‘Killer’ het ‘leven’-nummer van een andere speler in het dubbele segment raak, verliest die speler een leven. Iedereen begint het spel met 5 levens.

Bull als laatste red middel


Een variatie op het spel kan zijn dat degene die ‘vermoord’ is, nog 1 pijl krijgt om de bull te raken. Dit is hun laatste redmiddel en dit kan leven of dood betekenen voor de speler. Het is een variant om het spel nog even wat extra spanning te geven.


Mist een ‘killer’ dan moet hij door naar een ander getal


Om het spel zo eerlijk mogelijk te houden en te voorkomen dat 1 getal het doelwit wordt van de rest kun je als regel instellen dat elke keer dat een ‘killer’ mikt op een getal en het getal mist hij door moet naar een ander getal. Je mag dus maar 1x achter elkaar op een getal mikken als ‘killer’.

Hoe om te gaan met verschillende spelomstandigheden

Het kan zo zijn dat je al heel snel ‘killer’ bent, hoe kies je dan wie je als eerst wilt ‘vermoorden’? Hier zijn een aantal opties die je kunt overwegen om te zorgen voor de juiste keuze.

  • Kies niet voor een getal dat vlak bij jouw getal ligt, raak je namelijk je eigen getal dan gaat er een punt van jouw score af en ben je geen ‘killer’ meer.
  • Sta je op min 1? Kies altijd er voor om het enkele segment eerst te raken en probeer niet meteen voor een triple of dubbel te gaan om sneller ‘killer’ te worden.
  • Ben je al snel ‘Killer’? Probeer uit te zoeken wat jouw favoriete getal is, heeft een van je tegen spelers dat getal? Ga je gang en brand los op dit getal, de kans is hier het grootst dat je iemand kan ‘vermoorden’

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde Blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!