MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

De 5 Beste Dartbord Verlichtingen

Dartbord verlichting is een essentieel onderdeel van elke dartopstelling. Het zorgt ervoor dat het dartbord goed verlicht is, waardoor spelers hun doelen duidelijk kunnen zien en nauwkeuriger kunnen gooien. Maar niet alle dartbord verlichtingen zijn gelijk gemaakt. Er zijn verschillende soorten en stijlen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Traditionele dartbord verlichtingen maken gebruik van gloeilampen of halogeenlampen. Hoewel deze voldoende licht kunnen geven, kunnen ze ook schaduwen werpen op het dartbord, wat het moeilijker kan maken om de doelen te zien. Bovendien kunnen ze veel warmte genereren, wat ongemakkelijk kan zijn voor spelers.

LED-dartbord verlichtingen zijn een populair alternatief. Ze zijn energiezuiniger, produceren minder warmte en hebben een langere levensduur dan traditionele lampen. Bovendien geven ze een gelijkmatig licht over het hele dartbord, waardoor schaduwen worden geminimaliseerd.

Darten is een spel dat precisie, concentratie en een goed oog voor detail vereist. Maar zelfs de meest ervaren darters kunnen hun doel missen als ze niet de juiste verlichting hebben. Daarom is het kiezen van de juiste dartbord verlichting van cruciaal belang. In deze blogpost gaan we dieper in op de wereld van dartbord verlichting en geven we je een overzicht van de top 5 beste dartbord verlichtingen op de markt.

De Beste Dartverlichting Top 5 Bekijk Je Hieronder:

Lees onze beoordelingen over de Beste Dartbord Verlichtingen hieronder:

1. De Beste Dartbordverlichting 

Mission Darts Torus 270

Mission Darts Torus 270

Materiaal: Aluminium
€74,95

Onze beoordeling:

Lichtkwaliteit:
5/5
Energie-efficiëntie::
5/5
Installatiegemak:
4.8/5
Prijs-kwaliteitverhouding:
4.6/5
Totaal (4.9):
4.9/5

De Mission Darts Torus 270 Dartbord Verlichting is een premium keuze voor dartliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige verlichtingsoplossing. Deze verlichting is gemaakt van lichtgewicht aluminium en is ontworpen om een helder, wit licht te bieden dat het dartbord gelijkmatig verlicht, waardoor schaduwen worden geëlimineerd en een beter overzicht tijdens het gooien wordt geboden.

Voordelen

Nadeel

2. De Beste Winmau Dartbord Verlichting

WINMAU - Plasma 360

WINMAU - Plasma 360

Materiaal: N.v.t.
€84,95

Onze beoordeling:

Lichtkwaliteit:
4.8/5
Energie-efficiëntie::
4.5/5
Installatiegemak:
4.7/5
Prijs-kwaliteitverhouding:
4.7/5
Totaal (4.8):
4.8/5

De Winmau dartbord verlichting is een hoogwaardige dartbordverlichting die een unieke combinatie van functionaliteit en design biedt. Winmau is een wereldwijd gerespecteerd merk als het gaat om dart artikelen en deze dartbord verlichting past perfect bij het merk. Uitstekende kwaliteit en gebruikt door professionele darters op toernooien en in oefenruimtes.

Voordelen

Nadeel

3. De Beste Complete Dartbord Verlichting Set

Sorpresa PRO - Complete PRO

Sorpresa PRO - Complete PRO

Type dartbord: Sisal | Diameter: 45 cm
€149,99

Onze beoordeling:

Lichtkwaliteit:
4.3/5
Energie-efficiëntie::
4.5/5
Installatiegemak:
5/5
Prijs-kwaliteitverhouding:
4.5/5
Totaal (4.6):
4.7/5

De Sorpresa PRO Dartbord Verlichting is een complete set die niet alleen een hoogwaardige dartbordverlichting biedt, maar ook een dartmat voor een complete dartervaring. Zo kun je in een keer een aankoop doen waarmee je meteen klaar bent om je talent te laten zien. 

Voordelen

Nadeel

4. De Beste Draagbare Dartboard Verlichting: Mission Torus 100 

Mission Torus 100

Mission Torus 100

Materiaal: Polyester
€46,95

Onze beoordeling:

Lichtkwaliteit:
4.1/5
Energie-efficiëntie::
4.8/5
Installatiegemak:
4.8/5
Prijs-kwaliteitverhouding:
4.1/5
Totaal (4.4):
4.4/5

De Mission Torus 100 dartbord verlichting onderscheid zich van de andere verlichtingen in de top 5 door zijn unieke design. De verlichting is zo ontworpen dat het mogelijk is om de verlchting op te vouwen en mee te nemen. Zo kun je altijd darten met de optimale verlichting, want als je er eenmaal aan gewend bent dan wil je niet meer zonder. 

Voordelen

Nadeel

5. De Beste Dartbord Verlichting met Surrounding

KOTO Dartbord LED Surround

KOTO Dartbord LED Surround

Materiaal: EVA
€59,95

Onze beoordeling:

Lichtkwaliteit:
4.2/5
Energie-efficiëntie::
4.5/5
Installatiegemak:
4.5/5
Prijs-kwaliteitverhouding:
3.8/5
Totaal (4.2):
4.2/5

Met de Koto dartbord verlichting krijg je niet alleen een beter verlichting maar ook meteen bescherming voor je muur. Niemand wilt gaten in zijn muur door afgezwaaide dartpijlen. Ook is het dartbord te verlichten door middel van een USB kabel, dit kan er voor zorgen dat je bijvoorbeeld de verlichting met stroom kan voorzien door middel van een powerbank. 

Voordelen

Nadeel

Wil je naast de verlichting ook een nieuw dartbord? Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 Best Verkochte Dartborden op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste Dartbord Verlichting

Er zijn verschillende soorten dartbordverlichting beschikbaar, en de beste keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget en de speelomgeving. Hier zijn enkele populaire opties voor dartbordverlichting:

 1. Dartbordverlichtingssysteem: Dit is een speciaal ontworpen frame dat rond het dartbord wordt bevestigd en geïntegreerde verlichting bevat. Deze systemen hebben meestal LED-strips die gelijkmatig licht op het dartbord werpen, waardoor schaduwen worden verminderd en de zichtbaarheid wordt verbeterd. Dartbordverlichtingssystemen zijn vaak helder, energiezuinig en kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd.
 2. LED-ringverlichting: Dit zijn ringvormige lampen die rond het dartbord worden geplaatst. Ze bieden direct licht op het bord en verminderen schaduwen. LED-ringverlichting is helder, energiezuinig en eenvoudig te installeren. Sommige ringverlichtingssystemen hebben instelbare helderheid en kleurtemperaturen om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen.
 3. Spotverlichting: Dit zijn individuele lampen die op het dartbord zijn gericht om het te verlichten. Spotverlichting kan bestaan uit plafondlampen, wandlampen of staande lampen. Het voordeel van spotverlichting is dat je de positie van de lampen kunt aanpassen om schaduwen te minimaliseren en de zichtbaarheid te verbeteren. Het nadeel is dat het mogelijk extra installatiewerk vereist om de lampen op de juiste positie te plaatsen.
 4. Achtergrondverlichting: Dit is indirecte verlichting die achter het dartbord wordt geplaatst, zoals LED-strips of wandlampen. Achtergrondverlichting zorgt voor een diffuus licht rond het dartbord, waardoor schaduwen worden verminderd. Het creëert ook een aantrekkelijke visuele sfeer. Dit type verlichting kan echter minder direct licht op het bord werpen in vergelijking met andere opties.

De Led-ringverlichting is volgens ons de beste keuze. Hiermee krijg je het beste zicht op het dartbord.

Het installatieproces voor dartbordverlichting kan variëren afhankelijk van het specifieke type verlichting dat je gebruikt. Hier zijn echter enkele algemene stappen die je kunt volgen bij het installeren van dartbordverlichting:

 1. Kies de juiste locatie: Zoek een geschikte locatie waar je de verlichting wilt installeren. Het moet voldoende ruimte bieden om het dartbord te verlichten en schaduwen te minimaliseren.
 2. Markeer de positie: Markeer de positie op de muur waar je de verlichting wilt bevestigen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de markeringen recht en op de juiste hoogte zijn.
 3. Voorbereiding: Als je een dartbordverlichtingssysteem of LED-ringverlichting gebruikt, volg dan de instructies van de fabrikant voor montage en installatie. Dit kan inhouden dat je het frame aan de muur bevestigt of de ringverlichting rond het dartbord plaatst.
 4. Elektrische aansluiting: Als je verlichting met elektrische bedrading gebruikt, zorg er dan voor dat je over de nodige elektrische bekabeling en aansluiting beschikt. Als je niet bekend bent met elektrische werkzaamheden, is het raadzaam een professionele elektricien in te schakelen om de bedrading correct en veilig aan te sluiten.
 5. Testen en aanpassen: Nadat de verlichting is geïnstalleerd, zorg ervoor dat deze goed werkt. Controleer of het licht gelijkmatig op het dartbord schijnt en dat er geen storende schaduwen zijn. Indien nodig kun je de positie van de verlichting aanpassen om de gewenste verlichting te bereiken.

Het is belangrijk om de specifieke instructies en aanbevelingen van de fabrikant te volgen bij het installeren van dartbordverlichting. Dit zorgt ervoor dat de verlichting correct en veilig wordt geïnstalleerd. Als je niet zeker bent van het installatieproces, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd.

LED-dartbordverlichting biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingsmethoden. Hier zijn enkele voordelen van LED-dartbordverlichting:

 • Heldere en gelijkmatige verlichting: LED-verlichting produceert helder licht dat gelijkmatig over het dartbord wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid van het dartbord en de dartpijlen, waardoor de nauwkeurigheid van de worpen wordt verbeterd.
 • Energiezuinig: LED-lampen zijn energiezuinig en verbruiken minder elektriciteit in vergelijking met traditionele verlichtingsbronnen zoals gloeilampen. Dit betekent dat je met LED-verlichting geld kunt besparen op energiekosten op de lange termijn.
 • Langere levensduur: LED-lampen hebben over het algemeen een langere levensduur dan traditionele lampen. Ze gaan veel langer mee voordat ze moeten worden vervangen, wat resulteert in lagere onderhouds- en vervangingskosten.
 • Milieuvriendelijk: LED-verlichting is milieuvriendelijk omdat het geen schadelijke stoffen bevat, zoals kwik, dat wel aanwezig kan zijn in andere soorten verlichting, zoals fluorescerende lampen. Bovendien dragen de energie-efficiëntie en langere levensduur van LED-lampen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.
 • Verstelbare helderheid en kleurtemperatuur: Sommige LED-dartbordverlichtingssystemen bieden de mogelijkheid om de helderheid en kleurtemperatuur aan te passen. Dit stelt spelers in staat om de verlichting aan te passen aan hun voorkeuren en omstandigheden, waardoor ze een comfortabele en optimale verlichting kunnen creëren.

Over het algemeen biedt LED-dartbordverlichting voordelen op het gebied van verlichting, energie-efficiëntie, duurzaamheid en aanpassingsvermogen. Het kan een uitstekende keuze zijn voor het verbeteren van de speelervaring en het creëren van een heldere en goed verlichte omgeving voor het spelen van darts.

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!