MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

De 10 beste bordspellen van 2023!

Bordspellen hebben de unieke kracht om vrienden en familie rond de tafel te verzamelen, het delen van lachen, strategische discussies en het creëren van onvergetelijke herinneringen. Of je nu een fan bent van strategie, fantasie, avontuur, of gewoon op zoek bent naar iets om de kinderen bezig te houden, er is altijd een bordspel dat perfect is voor die gelegenheid.

In de afgelopen jaren is er een echte renaissance geweest in de wereld van bordspellen. Weg zijn de dagen dat klassieke bordspellen als ‘Monopoly’ en ‘Risk’ de enige keuzes op de plank waren. In plaats daarvan heeft de huidige gouden eeuw van bordspellen ons spellen gebracht die innovatief, immersief en verrassend divers zijn.

Daarom hebben we de tijd genomen om een lijst samen te stellen van wat wij beschouwen als de top 10 beste bordspellen. Of je nu een doorgewinterde gamer bent die op zoek is naar je volgende uitdaging, of een beginner die op zoek is naar de leukste bordspellen om je collectie te beginnen, we hebben iets voor iedereen.

Deze lijst belicht de crème de la crème van de bordspelwereld, van een strategisch bordspel die uren aan intensieve gameplay bieden, tot lichte en humoristische spellen die perfect zijn voor een casual spelavond.

Dus leun achterover, relax, en laten we samen duiken in de boeiende wereld van leuke bordspellen, en de top 10 beste bordspellen ontdekken die je absoluut moet proberen!

Top 10 Beste Bordspellen van 2023 op een rijtje:

€29,69
Op voorraad

1. Het beste bordspel van 2023: Paleo

1. Paleo

1. Paleo

45 minuut | Standaard editie | Nederlands
€29,69

Paleo is het beste bordspel van 2023. Paleo is een innovatief en boeiend bordspel dat spelers meeneemt op een reis naar het stenen tijdperk. Het spel is een coöperatief avontuur waarin spelers moeten samenwerken om te overleven en een grottekening te voltooien. Het spel is uniek in zijn genre en biedt een andere kijk op het traditionele bordspel. Door terug te gaan in het stenen tijdperk beland je in een andere wereld en kun je onvoorspelbare avonturen verwachten. Het is het beste bordspel van 2023 door dat er een leuke combinatie tussen denken en samenwerken in het spel zit. 

De voordelen van het beste bordspel Paleo:

Het nadeel van het beste bordspel Paleo:

2. Monopoly: Het beste gezelschapsspel

2. Monopoly Classic - Bordspel

2. Monopoly Classic - Bordspel

60 minuut | Standaard editie | Nederlands
€28,95

In de wereld van gezelschapsspellen, schittert er één spel bovenuit: Monopoly Classic, dit is een absoluut icoon in de wereld van bordspellen en een favoriet bij vele families en vrienden. Het heeft zijn tijdloze populariteit te danken aan zijn eenvoudige, maar boeiende spelmechanismen, die strategie, onderhandeling en een klein beetje geluk combineren.

De voordelen van Monopoly:

Het nadeel van Monopoly:

3. Ticket To Ride Europe: Het beste familiespel 

3. Ticket to Ride Europe

3. Ticket to Ride Europe

119 minuut | Standaard editie | Nederlands
€32,99

Ticket to Ride Europe is een prachtig bordspel dat spelers meeneemt op een adembenemend avontuur door de Europese treinroutes van de vroege 20e eeuw. Spelers verzamelen kaarten van verschillende soorten treinwagons en proberen ze te gebruiken om treinroutes op hun bestemmingskaarten te claimen. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, wordt uitgeroepen tot winnaar.

De voordelen van Ticket to Ride Europe:

Het nadeel van Ticket to Ride Europe:

4. Zoektocht naar El Dorado: Het beste deck building spel

4. De Zoektocht naar El Dorado

4. De Zoektocht naar El Dorado

45 minuut | Standaard editie | Nederlands
€25,00

De Zoektocht naar El Dorado is een avontuurlijk bordspel waarin spelers als ontdekkingsreizigers door de jungle trekken, op zoek naar de legendarische stad van goud, El Dorado. Dit deck-building spel combineert strategische planning, avontuur en een competitief element dat spelers op het puntje van hun stoel houdt. Er is ook een variatie waarbij je een worker placement spel van de zoektocht naar el dorado te spelen.

De voordelen van De zoektocht naar El Dorado:

Het nadeel van de zoektocht naar El Dorado

5. De Kwakzalvers van Kakelenburg: Het beste tactische spel

5. De Kwakzalvers van Kakelenburg

5. De Kwakzalvers van Kakelenburg

45 minuut | Standaard editie | Nederlands
€28,52

De Kwakzalvers van Kakelenburg is een fascinerend bordspel waarin spelers de rol aannemen van kwakzalvers die proberen de beste drankjes en toverdrankjes te brouwen. Het is een mix van geluk en strategie die zorgt voor een boeiende en dynamische spelervaring.

De voordelen van de Kwakzalvers van Kakelenburg:

Het nadeel van de Kwakzalvers van Kakelenburg:

6. Kolonisten van Catan- Basisspel: Het beste handelsspel 

6. Catan Basisspel

6. Catan Basisspel

75 minuut | Standaard editie | Nederlands
€32,99

Catan, voorheen bekend als De Kolonisten van Catan, is een klassiek bordspel dat spelers meeneemt op een avontuur om het vruchtbare eiland Catan te koloniseren. Spelers verzamelen en ruilen grondstoffen, bouwen wegen en dorpen, en streven ernaar om hun beschaving te laten groeien in dit boeiende spel van strategie en onderhandeling. Het is een van de leukste bordspellen om met je vrienden te spelen.

De voordelen van Catan:

Het nadeel van Catan:

7. Gloomhaven: Het beste strategische bordspel

7. Gloomhaven

7. Gloomhaven

60 minuut | Standaard editie | Engels
€172,95

Gloomhaven is een episch coöperatief avonturenspel dat spelers meeneemt op een reis door een donkere en meeslepende wereld. Met zijn diepe verhaallijn, innovatieve spelmechanismen en enorm scala aan scenario’s, heeft Gloomhaven de harten van veel bordspelers over de hele wereld veroverd. Het is een van de beste strategische bordspellen door dat je veel keuzes moet maken die je lot bepalen. Een strategisch bordspel is ideaal om met ervaren en fanatieke spelers te spelen. 

De voordelen van Gloomhaven:

Het nadeel van Gloomhaven:

8. Rummikub: Het beste bordspel voor twee personen

8. Rummikub The Original Classic

8. Rummikub The Original Classic

60 minuut | Standaard editie | Nederlands
€29,99

Het klassieke bordspel Rummikub is een geliefd spel in veel huishoudens en verdient zeker zijn plaats in onze top 5 van strategische bordspellen. Met zijn unieke mix van tactische manoeuvres en nummerpuzzels is Rummikub een spel dat zowel de geest als het hart prikkelt.

De voordelen van Rummikub:

Het nadeel van Rummikub:

9. Keezen: Het beste dobbel bordspel

9. Clown Games Keezenspel

9. Clown Games Keezenspel

45 minuut | Standaard editie | Nederlands
€14,75

Keezen, een gezelschapsspel van Nederlandse oorsprong, combineert elementen van het klassieke bordspel Mens Erger Je Niet en het kaartspel Pesten. Spelers werken in teams om hun pionnen rond het bord te verplaatsen en als eerste in hun thuisbasis te krijgen, terwijl ze hun tegenstanders proberen te dwarsbomen met strategisch kaartspel. Het is een van de beste spellen om op een dubbeldate te spelen. 

De voordelen van Keezen:

Het nadeel van Keezen:

10. Dodo: Het beste bordspel voor kinderen

Dodo is een spannend bordspel waarin spelers zich in een race tegen de tijd bevinden om een broedende Dodo en haar ei te redden voordat de vulkaan uitbarst. De spelers moeten samenwerken om de Dodo naar de boot te krijgen, zonder dat ze in het water valt of zonder dat de vulkaan uitbarst.

De voordelen van Dodo:

Het nadeel van Dodo:

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 best verkochte bordspellen op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste bordspellen:

Het bepalen van het beste bordspel is geen eenvoudige taak. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en verschillende criteria die in overweging moeten worden genomen. Er zijn echter enkele belangrijke factoren die kunnen helpen bij het beoordelen en vergelijken van verschillende bordspellen.

Allereerst is de gameplay van cruciaal belang bij het bepalen van het beste bordspel. Dit omvat de regels, de strategische elementen en de balans tussen geluk en vaardigheid. Een goed bordspel moet uitdagend zijn, maar niet overweldigend complex, zodat spelers er plezier aan beleven en de mogelijkheid hebben om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Een ander aspect om te overwegen is de thematiek en de aantrekkelijkheid van het spel. Bordspellen met boeiende thema’s en aantrekkelijke kunstwerken kunnen spelers beter in het spel betrekken en de algehele ervaring verrijken. Het thema moet ook goed geïntegreerd zijn in de gameplay, zodat het niet alleen een oppervlakkige laag is, maar daadwerkelijk van invloed is op de strategische beslissingen die spelers nemen.

Daarnaast is de speelduur van het bordspel belangrijk. Sommige spelers geven de voorkeur aan kortere spellen die snel gespeeld kunnen worden, terwijl anderen genieten van langere, diepgaande speelsessies. Het is van belang om een balans te vinden tussen speelduur en de mate van betrokkenheid van de spelers.

Verder kan de interactie tussen spelers een doorslaggevende factor zijn. Sommige bordspellen bevorderen competitie en interactie, waarbij spelers tegen elkaar strijden om te winnen. Andere spellen bevorderen samenwerking en teamwerk, waarbij spelers moeten samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. De voorkeur van spelers voor competitie of samenwerking kan van invloed zijn op hun perceptie van wat het beste bordspel is.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de populariteit en de reputatie van een bordspel. Dit kan worden bepaald door recensies, prijzen en de mening van andere spelers. Bordspellen die over het algemeen positieve beoordelingen krijgen en een sterke aanhang hebben, kunnen als sterke kandidaten worden beschouwd voor de titel van beste bordspel.

Het bepalen van het beste bordspel is uiteindelijk een subjectieve beslissing, omdat het afhankelijk is van de individuele smaak en voorkeuren van spelers. Wat voor de ene persoon het beste bordspel is, kan voor een ander minder interessant zijn. Het is dus belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals gameplay, thematiek, speelduur, interactie en reputatie, om een weloverwogen keuze te maken bij het bepalen van het beste bordspel voor jou.

Het beroemdste bordspel ter wereld is waarschijnlijk Monopoly. Monopoly is een spel dat al meer dan 85 jaar bestaat en wereldwijd bekendheid heeft verworven. Het spel werd oorspronkelijk uitgebracht in 1935 en is sindsdien in vele talen en varianten verschenen. Het doel van Monopoly is om als speler vastgoed te kopen, huizen en hotels te bouwen en andere spelers failliet te laten gaan. Het spel is populair vanwege de combinatie van geluk en strategie, en het heeft de afgelopen decennia talloze mensen urenlang vermaakt. Monopoly is zo bekend en iconisch geworden dat het vaak wordt genoemd als het symbool van bordspellen in het algemeen.

Er zijn verschillende plaatsen waar je bordspellen kunt kopen, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Gespecialiseerde bordspellenwinkels: Deze winkels zijn gespecialiseerd in bordspellen en bieden vaak een breed scala aan spellen. Ze hebben deskundig personeel dat je kan helpen bij het vinden van het juiste spel en je advies kan geven. Daarnaast organiseren sommige van deze winkels ook spelavonden en evenementen.
  2. Grote winkelketens: Veel grote winkelketens, zoals speelgoedwinkels, boekhandels en warenhuizen, hebben een bordspellenafdeling. Ze bieden vaak een breed assortiment spellen, zowel populaire als minder bekende titels.
  3. Online retailers: Er zijn veel online winkels waar je bordspellen kunt kopen. Enkele bekende platforms zijn Amazon, Bol.com, Coolblue en Spellenrijk. Deze websites hebben vaak een uitgebreide selectie bordspellen en bieden de mogelijkheid om recensies van andere klanten te lezen.
  4. Tweedehands marktplaatsen: Als je geïnteresseerd bent in het kopen van tweedehands bordspellen, kun je kijken op platforms zoals Marktplaats, eBay of lokale Facebook-groepen.

Het spelen van gezelschapsspellen biedt verschillende voordelen en kan een positieve invloed hebben op zowel individuen als groepen. Hier zijn een aantal redenen waarom het goed is om gezelschapsspellen te spelen:

  1. Sociale interactie: Gezelschapsspellen stimuleren sociale interactie en bevorderen de communicatie tussen spelers. Het spelen van spellen met familie en vrienden creëert een gelegenheid om quality time door te brengen, te lachen, samen te werken of elkaar uit te dagen.
  2. Plezier en ontspanning: Gezelschapsspellen zijn leuk! Ze bieden entertainment en kunnen een bron van ontspanning zijn. Het spelen van spellen stelt mensen in staat om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen en zich te vermaken.
  3. Cognitieve voordelen: Gezelschapsspellen kunnen het brein stimuleren en cognitieve vaardigheden bevorderen. Bij veel spellen moet je strategisch nadenken, problemen oplossen, logica gebruiken, plannen maken en beslissingen nemen.
  4. Emotionele ontwikkeling: Tijdens het spelen van gezelschapsspellen kunnen spelers verschillende emoties ervaren, zoals vreugde, frustratie, opwinding en teleurstelling.
  5. Educatieve waarde: Veel gezelschapsspellen hebben een educatief aspect. Ze kunnen kennis overbrengen over verschillende onderwerpen, zoals geschiedenis, wetenschap, taal of strategieën.

 

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!