MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

De Beste Snellader: Binnen een halfuur je telefoon opgeladen!

In de wereld van vandaag, waar technologie een integraal onderdeel van ons leven is, zijn snelladers een essentieel hulpmiddel geworden. Of het nu gaat om het opladen van je smartphone, tablet, of zelfs je elektrische auto, een snellader kan het proces aanzienlijk versnellen, waardoor je meer tijd hebt om te doen wat je echt wilt.

Wat is een Snellader?

Een snellader is een apparaat dat de oplaadtijd van je elektronische apparaten aanzienlijk kan verkorten. In tegenstelling tot standaard opladers, die je apparaat langzaam en geleidelijk opladen, kunnen snelladers je apparaat in een fractie van de tijd volledig opladen. Dit wordt bereikt door het verhogen van de hoeveelheid stroom die naar het apparaat wordt gestuurd, waardoor de batterij sneller wordt opgeladen.

Waarom een Snellader Gebruiken?

Het grootste voordeel van het gebruik van een snellader is natuurlijk de tijd die je bespaart. In plaats van uren te wachten tot je apparaat volledig is opgeladen, kan een snellader dit in slechts een paar minuten of uren doen. Dit kan bijzonder handig zijn als je in een haast bent of als je apparaat een grote batterijcapaciteit heeft.

Daarnaast kunnen snelladers ook de levensduur van je batterij verlengen. Door je apparaat sneller op te laden, wordt de tijd dat je batterij onder hoge spanning staat, verminderd, wat kan helpen om de gezondheid van je batterij op de lange termijn te behouden.

De Beste Snellader Top 5 Bekijk Je Hieronder:

Lees onze beoordelingen over de beste Snellader hieronder:

1. De Beste Snellader 

Podec - USB C Adapter Snellader

Podec - USB C Adapter Snellader

2 aansluitingen
€14,95

De Podec snellader is een compacte en lichtgewicht oplader die zowel Power Delivery als Quick Charge 3.0 snellaadfunctie ondersteunt. Deze snellader is ideaal voor het gelijktijdig opladen van twee apparaten en is geschikt voor zowel iPhone als Samsung apparaten.

Voordelen

Nadeel

2. De Beste Samsung Snellader

WISEQ 25W Snellader voor Samsung

WISEQ 25W Snellader voor Samsung

1 aansluitingen | Inclusief kabel | Lengte: 1.20 m
€15,95

Dankzij de snellader van WISEQ kun je er voor zorgen dat je je telefoon snel kan opladen. Moet je over een halfuur weg, maar is je telefoon bijna leeg? Geen probleem, laad je telefoon voor 80% op dankzij de snellader van WISEQ. Met 25W is dit een krachtige lader die geschikt is voor al je samsung apparatuur. 

Voordelen

Nadeel

3. De Beste Iphone Snellader

Apple 20W USB-C oplader

Apple 20W USB-C oplader

1 aansluitingen | Lengte: 0 m
€19,49

De Apple 20W USB-C oplader is een origineel product van Apple, perfect voor alle Apple toestellen. Deze oplader ondersteunt snelladen tot 20W, wat betekent dat je iPhone na 30 minuten nagenoeg vol zit. Dit is de ideale oplossing voor iedereen die niet graag met een lege telefoon zit. Met een USB-C naar USB-C kabel kun je deze oplader ook gebruiken voor iPad Pro, je nieuwe iPad Air en iPad Mini.

Voordelen

Nadeel

4. De Beste Tablet Snellader

Covermore - Super Fast Charge USB-C-oplader

Covermore - Super Fast Charge USB-C-oplader

1 aansluitingen | Lengte: 0 m
€14,95

De Super Fast Charge USB-C-oplader is een krachtige en veelzijdige snellader die compatibel is met een breed scala aan apparaten. Deze oplader is ontworpen om snel en veilig op te laden, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte oplaadoplossing.

Voordelen

Nadeel

5. De Beste Draadloze Snellader

Innova Essentials 3-in-1 Draadloze Oplader (15W snellader)

Innova Essentials 3-in-1 Draadloze Oplader (15W snellader)

3 aansluitingen | Inclusief kabel | Lengte: 1 m
€29,99

De Innova Essentials 3-in-1 Draadloze Oplader is een innovatieve oplossing voor het opladen van meerdere apparaten tegelijk. Het is een opvouwbaar apparaat dat geschikt is voor zowel iPhone als Android-smartphones en is ontworpen om het opladen van uw apparaten eenvoudiger en efficiënter te maken.

Voordelen

Nadeel

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 Best Verkochte Snelladers op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste Snellader

Niet alle apparaten ondersteunen snelladen, dus het is belangrijk om te weten of je apparaat geschikt is voor snelladen voordat je een snellader gebruikt.

Apparaten die snelladen ondersteunen, hebben meestal een specifieke technologie ingebouwd die het mogelijk maakt om op een hogere snelheid op te laden. Deze technologie kan verschillen per fabrikant en model. Populaire snellaadtechnologieën zijn bijvoorbeeld Qualcomm Quick Charge, USB Power Delivery (USB PD), Samsung Adaptive Fast Charging, en OnePlus Dash Charge.

De grootste verschillen tussen een snellader en een standaard lader liggen in de snelheid van het opladen en de technologie die wordt gebruikt om het opladen mogelijk te maken. Hier zijn de belangrijkste onderscheidende kenmerken:

 1. Oplaadsnelheid: Het meest voor de hand liggende verschil is de oplaadsnelheid. Een snellader kan het opladen van je apparaat aanzienlijk versnellen in vergelijking met een standaard lader. Met een snellader kan je apparaat vaak in een veel kortere tijd een groter deel van de batterij opladen. Dit is vooral handig als je haast hebt en snel je apparaat wilt opladen.
 2. Technologie: Snelladers maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals Qualcomm Quick Charge, USB Power Delivery (USB PD), VOOC (OnePlus), Dash Charge (OnePlus), Adaptive Fast Charging (Samsung), enz. Deze technologieën passen de spanning en stroom aan om het oplaadproces te versnellen zonder schade aan de batterij te veroorzaken.
 3. Compatibiliteit: Snelladers zijn vaak ontworpen om compatibel te zijn met specifieke apparaten of merken die de bijbehorende snellaadtechnologie ondersteunen. Aan de andere kant zijn standaard laders meestal meer universeel en kunnen ze worden gebruikt met een breed scala aan apparaten.
 4. Warmteafvoer: Snelladen kan leiden tot een hogere warmteafvoer van zowel de oplader als het apparaat zelf. Dit komt omdat er meer stroom door de oplaadkabel gaat, wat resulteert in een hogere belasting van de batterij en een toename van warmte. Goede snelladers hebben echter ingebouwde mechanismen om oververhitting te voorkomen en je apparaat te beschermen.
 5. Batterijlevensduur: Snelladen kan theoretisch de batterijlevensduur van je apparaat enigszins verkorten in vergelijking met langzamer opladen. Hoewel moderne snellaadtechnologieën doorgaans zijn ontworpen om de impact op de batterij te minimaliseren, kan het toch een factor zijn om rekening mee te houden als je je zorgen maakt over de lange termijn gezondheid van de batterij.

Een snellader werkt door gebruik te maken van geavanceerde technologieën om het oplaadproces te versnellen zonder schade aan de batterij te veroorzaken. Hier is een algemene uitleg van hoe een snellader werkt:

 • Snelle aanpassing van spanning en stroom: Het belangrijkste principe achter snelladen is het snel aanpassen van de spanning en stroom die naar het apparaat worden gestuurd. Snelladers kunnen hogere spanningen en stromen leveren dan standaard opladers, wat resulteert in een grotere hoeveelheid vermogen die naar het apparaat wordt overgedragen.
 • Communicatie tussen apparaat en lader: Om snelladen mogelijk te maken, moet het apparaat kunnen communiceren met de lader en aangeven dat het snelladen ondersteunt en welke vermogensniveaus veilig kunnen worden gebruikt. Deze communicatie gebeurt meestal via speciale pinnen in de USB-aansluiting of via draadloze communicatie bij draadloos opladen.
 • Geavanceerde oplaadtechnologieën: Snelladers maken gebruik van verschillende oplaadtechnologieën, afhankelijk van de fabrikant en het apparaat. Enkele populaire snellaadtechnologieën zijn:
  • Qualcomm Quick Charge: Ontwikkeld door Qualcomm en gebruikt in veel Android-apparaten die Qualcomm-processors bevatten.
  • USB Power Delivery (USB PD): Een universele en veelzijdige snellaadstandaard die wordt ondersteund door veel moderne apparaten met USB-C-aansluitingen.
  • VOOC en Dash Charge: Merkgebonden snellaadtechnologieën gebruikt door OnePlus.
  • Adaptive Fast Charging: Een snellaadtechnologie ontwikkeld door Samsung voor hun Galaxy-serie.
 • Warmtebeheersing: Snelladen kan leiden tot een hogere warmteontwikkeling, dus snelladers hebben vaak ingebouwde mechanismen om de warmte te reguleren en te voorkomen dat het apparaat of de lader oververhit raakt. Dit omvat vaak het monitoren van de temperatuur en het dynamisch aanpassen van de oplaadsnelheid om de warmte binnen veilige grenzen te houden.

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde Blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!