MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

Top 5 Beste TV Beugels: Hang met gemak je tv aan de muur

TV beugels zijn een essentieel onderdeel van elke moderne woonkamer. Ze bieden niet alleen een veilige en stabiele plek voor je televisie, maar ze kunnen ook helpen om de algehele uitstraling van je ruimte te verbeteren. Met zoveel verschillende opties op de markt, kan het echter moeilijk zijn om te weten welke TV beugel de beste keuze is voor jou. In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en delen we onze top 5 beste TV beugels.

Wat is een TV Beugel?

Een TV beugel is een bevestigingsapparaat dat aan de muur wordt gemonteerd en waaraan je je televisie kunt ophangen. Dit kan helpen om ruimte te besparen, vooral in kleinere woningen of appartementen, en kan ook bijdragen aan een strakker en georganiseerder uiterlijk van je woonkamer. Er zijn verschillende soorten TV beugels, waaronder vaste, kantelbare en draaibare beugels, en de beste keuze hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren.

De Beste TV Beugel Top 5 Bekijk Je Hieronder:

Lees onze beoordelingen over de beste TV Beugel hieronder:

1. De Beste Tv Beugel 

LifeGoods TV Beugel

LifeGoods TV Beugel

Type beugel: Draai- en kantelbaar
€29,99

De LifeGoods TV Beugel is een veelzijdige en robuuste oplossing voor het ophangen van je televisie. Deze beugel is ontworpen om te passen op de meeste 26″ tot 55″ televisies en kan een gewicht tot 30 kg dragen. Het is een ideale keuze voor filmliefhebbers, gamers en professionele Netflixers die hun kijkervaring willen optimaliseren.

Voordelen

Nadeel

2. De Beste Muurbeugel

MyWall TV muurbeugel

MyWall TV muurbeugel

Type beugel: Draai- en kantelbaar
€18,00

De MyWall TV muurbeugel is een veelzijdige optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en flexibele manier om hun televisie op te hangen. Deze beugel is ontworpen om een breed scala aan schermformaten te ondersteunen, van 23 tot 42 inch, en kan een maximaal gewicht van 25 kilogram dragen.

Voordelen

Nadeel

3. De Best TV Beugel voor Grote TV’s

Hama Fix - TV-beugel

Hama Fix - TV-beugel

Type beugel: Vast
€31,23

De Hama Fix – TV-beugel is perfect om je televisie op te hangen in je huiskamer of slaapkamer. Met zijn strakke ontwerp en gebruiksgemak is het een uitstekende keuze voor diegenen die hun televisie veilig en stijlvol aan de muur willen bevestigen.

Voordelen

Nadeel

4. De Beste Kantelbare TV Beugel

Auronic TV Beugel

Auronic TV Beugel

Type beugel: Draai- en kantelbaar
€34,99

De Auronic TV Beugel is een hoogwaardig product dat ontworpen is om de kijkervaring van de gebruiker te optimaliseren. Deze beugel is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor het een uitstekende aanvulling is op elke woonruimte.

Voordelen

Nadeel

5. De Beste Goedkope TV Beugel

Douxe – Muurbeugel TV

Douxe – Muurbeugel TV

Type beugel: Draai- en kantelbaar
€23,99

De Douxe DTS-A43 TV-beugel is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele methode om hun televisie aan de muur te monteren. Deze beugel is ontworpen om een breed scala aan televisies te ondersteunen, van 23 tot 43 inch, en heeft een indrukwekkend draagvermogen van 30 kg.

Voordelen

Nadeel

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 Best Verkochte TV Beugels op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste TV Beugels

Om de VESA-specificaties van je televisie te achterhalen, kun je een van de volgende stappen volgen:

 1. Raadpleeg de handleiding: Zoek de handleiding van je televisie op, meestal staan de VESA-specificaties hierin vermeld. Zoek naar de sectie "Specificaties" of "Montage-instructies".
 2. Zoek online: Als je de handleiding niet meer hebt, kun je de VESA-specificaties vaak ook online vinden. Ga naar de website van de fabrikant en zoek naar de productpagina van je televisiemodel. Daar vind je meestal de technische specificaties, waaronder de VESA-maat.
 3. Meet het zelf: Als je de specificaties nergens kunt vinden, kun je de VESA-maat zelf meten. Meet de afstand tussen de horizontale en verticale montagegaten aan de achterkant van je televisie in millimeters. De meest voorkomende VESA-maten zijn 75x75 mm, 100x100 mm, 200x100 mm en 200x200 mm.

Een TV beugel biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele TV-standaards of meubels. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een TV beugel:

 1. Ruimtebesparing: Een TV beugel monteert de televisie aan de muur, wat betekent dat je geen apart TV-meubel nodig hebt. Dit bespaart vloerruimte en kan vooral gunstig zijn in kleinere ruimtes of kamers met beperkte indelingsmogelijkheden.
 2. Verbeterde kijkervaring: Met een TV beugel kun je de positie van de TV gemakkelijk aanpassen, zodat je vanuit verschillende hoeken kunt kijken. Hierdoor kun je de TV op ooghoogte plaatsen en de kijkervaring optimaliseren, wat resulteert in een beter comfort en minder nek- en oogbelasting.
 3. Stijlvol en opgeruimd: Een TV beugel zorgt voor een nette en opgeruimde uitstraling in je kamer, omdat er geen zichtbare kabels zijn en de TV direct aan de muur hangt. Dit kan bijdragen aan een stijlvolle en minimalistische inrichting.
 4. Veiligheid: Goede TV beugels zijn ontworpen om stevig en veilig aan de muur te worden bevestigd, waardoor het risico op omvallen of beschadiging van de TV wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in huishoudens met kinderen of huisdieren.
 5. Flexibiliteit: Sommige TV beugels zijn kantelbaar, draaibaar of uitschuifbaar, waardoor je de TV in verschillende posities kunt plaatsen voor optimale kijkhoeken en om reflecties van licht te verminderen.
 6. Geschikt voor verschillende TV-formaten: TV beugels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichtscapaciteiten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende TV-formaten, van kleine tot grote televisies.
 7. Gemakkelijke installatie: Met de juiste tools en instructies is het installeren van een TV beugel meestal eenvoudig en kan het door de meeste mensen worden uitgevoerd.

Het gebruik van een TV beugel is een handige en praktische oplossing voor het monteren van je televisie, en het biedt een scala aan voordelen die kunnen bijdragen aan een betere kijkervaring en een georganiseerde leefruimte. Zorg ervoor dat je een TV beugel kiest die geschikt is voor het gewicht en de afmetingen van je televisie, en volg de installatie-instructies nauwkeurig om een veilige en stabiele montage te garanderen.

Het kiezen van de juiste TV beugel voor jouw televisie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de beugel veilig en stevig de TV ondersteunt. Hier zijn enkele stappen om je te helpen de juiste TV beugel te kiezen:

 • Controleer de VESA-montagestandaard: Zoek naar de VESA-montagestandaard specificaties van jouw TV. Dit zijn de afstandsmaten tussen de schroefgaten aan de achterkant van de TV, gemeten in millimeters. De VESA-specificaties zijn meestal weergegeven als horizontaal x verticaal, bijvoorbeeld 200x200, 400x400, etc. Kies een TV beugel die overeenkomt met de VESA-specificaties van jouw TV.
 • Bepaal het gewicht van jouw TV: Controleer het gewicht van jouw TV en zorg ervoor dat de TV beugel een draagvermogen heeft dat groter is dan het gewicht van jouw TV. Het draagvermogen van de beugel staat meestal vermeld in de specificaties.
 • Kies het type beugel: Er zijn verschillende soorten TV beugels beschikbaar, zoals vaste beugels, kantelbare beugels, draaibare beugels en uitschuifbare beugels. Overweeg hoe je de TV wilt positioneren en kies een beugel die aan jouw behoeften voldoet. Bijvoorbeeld, als je de TV op ooghoogte wilt plaatsen, kan een kantelbare beugel handig zijn.
 • Meet de beschikbare ruimte: Meet de beschikbare ruimte op de muur waar je de TV wilt monteren. Zorg ervoor dat de beugel past in de beschikbare ruimte en dat er voldoende ruimte is om de TV te monteren en te bewegen als dat nodig is.
 • Controleer de bevestigingsmaterialen: Zorg ervoor dat de beugel wordt geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen, zoals schroeven en pluggen. Dit zorgt ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om de beugel veilig aan de muur te bevestigen.
 • Lees beoordelingen en recensies: Lees beoordelingen en recensies van de TV beugel die je overweegt om te kopen. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van de beugel.

Voordat je een TV beugel aan de muur bevestigt, is het belangrijk om te controleren of de muur geschikt is om het gewicht van de TV en de beugel te dragen. Bekijk de volgende punten om te controleren of je muur geschikt is:

Bouwmateriaal van de muur: Controleer het bouwmateriaal van de muur. TV beugels zijn over het algemeen geschikt voor stevige en solide muren, zoals betonnen muren of muren gemaakt van bakstenen. Houten of gipsplaten muren kunnen minder geschikt zijn, vooral als ze niet goed verankerd zijn.

Muurtype: Controleer het type muur waar je de beugel aan wilt bevestigen. Tv beugels zijn meestal geschikt voor betonnen, bakstenen en gipsplaten muren. Voor houten muren zijn speciale beugels nodig.

Stevigheid van de muur: Zorg ervoor dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van de tv en beugel te dragen. Een muur met scheuren of zwakke plekken is niet geschikt voor een tv beugel.

Locatie van stopcontacten en kabels: Controleer of er in de buurt van de beoogde bevestigingsplaats stopcontacten en kabels aanwezig zijn, zodat je de tv kunt aansluiten zonder problemen.

Deel deze blog:

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Rick Bloemkolk
Rick Bloemkolk

Sinds jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Door deze passie te combineren met mijn interesse in de online wereld heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over producten met andere te delen. Als fanatiek onderzoeker graaf ik diep in het web om betrouwbare informatie voor jou te verzamelen. Via deze blog deel ik mijn inzichten met jouw en help ik jullie graag om jouw keuze te maken!

Gerelateerde Blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!