MaakjouwkeuzeMaakjouwkeuze Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

Ontdek de Beste BBQ Thermometers voor perfect gegaard vlees!

De kunst van het perfect grillen van vlees ligt in het bereiken van de juiste gaarheid. Daarom zijn hoogwaardige BBQ-thermometers onmisbaar voor elke grillmeester. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde expert, een goede thermometer zorgt ervoor dat je vlees altijd smaakvol en sappig uit de grill komt.

In dit blogartikel nemen we je mee op een reis langs de beste BBQ-thermometers die er zijn. Van draadloze thermometers met een groot bereik tot modellen met meerdere sondes, we bespreken de belangrijkste functies en voordelen van elk. Of je nu een weekend-warrior bent of regelmatig achter de grill staat, deze gids helpt je de ideale thermometer te vinden om jouw grillavonturen naar een hoger niveau te tillen.

De Beste BBQ Thermometer top 5 vind je hieronder:

Lees onze beoordelingen over de Beste BBQ Thermometers hieronder:

1. De Beste Draadloze BBQ-Thermometer – Claire BF-5 Draadloos met App

Claire BF-5 Vleesthermometer - Oventhermometer - BBQ Thermometer - Draadloos met app - Incl. Batterijen en 2 meetsondes

Claire BF-5 Vleesthermometer - Oventhermometer - BBQ Thermometer - Draadloos met app - Incl. Batterijen en 2 meetsondes

€39,95

De Claire BF-5 thermometer is de beste draadloze thermometer met app die geschikt is voor gebruik bij de barbecue, oven, grill en pan. Met de thermometer kun je de temperatuur en gaarheid van je vlees nauwkeurig monitoren, zowel via het apparaat zelf als via de bijbehorende app. De thermometer biedt een draadloos bereik tot 60 meter, waardoor je op afstand de garing in de gaten kunt houden terwijl je ontspant met je gezin of vrienden.

De belangrijkste voordelen van de Claire BF-5 thermometer zijn onder andere de mogelijkheid om afzonderlijke temperatuur- en gaarheidsalarmen in te stellen, de optie om maximaal 6 probes aan te sluiten (2 worden standaard meegeleverd), een verlicht LCD-display met lichtalarm bij de gewenste temperatuur, en de keuze om de kerntemperatuur zelf in te stellen. De thermometer heeft ook 12 vooraf ingestelde vleessoorten en 5 gaarheidsniveaus.

Met een Bluetooth 5.0-verbinding en een ingebouwde Bluetooth-versterker biedt de Claire BF-5 thermometer een stabiele verbinding. De thermometer heeft een meetbereik van 1 tot 333º Celsius / 33 – 572º Fahrenheit en beschikt over een helder LCD-scherm en verschillende alarmsoorten. Het apparaat werkt op 3 AAA-batterijen en is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten via de Grill 5.0 app.

Voordelen van de Claire BF-5 BBQ Thermometer:

Nadeel van de Claire Bf-5 BBQ Thermometer:

2. De Beste Complete BBQ-Thermometer – Meater Block

Meater Block 4 meters - vleesthermometer - keukenthermometer - bbqthermometer - draadloze thermometer - wireless

Meater Block 4 meters - vleesthermometer - keukenthermometer - bbqthermometer - draadloze thermometer - wireless

€329,00

De Meater Block 4 meters is een gerenommeerde BBQ thermometer die bekend staat om zijn uitgebreide functionaliteit en gebruiksgemak. Deze draadloze thermometer biedt een complete oplossing voor het meten van de temperatuur tijdens het barbecueën.

Met de Meater Block kun je de kerntemperatuur van verschillende soorten vlees, vis en gevogelte nauwkeurig meten. Het apparaat maakt gebruik van draadloze technologie, waardoor je verbinding kunt maken via Bluetooth of Wi-Fi en de gegevens in realtime kunt volgen op je smartphone of tablet. De bijbehorende app is intuïtief en eenvoudig te gebruiken, waardoor je de gewenste temperatuur, timers en alarmen kunt instellen.

Een van de sterke punten van de Meater Block is dat het wordt geleverd met vier meetsondes. Deze meetsondes hebben ingebouwde sensoren en kunnen bestand zijn tegen hoge temperaturen. Hierdoor kun je meerdere gerechten tegelijkertijd meten en ervoor zorgen dat alles perfect gaar wordt.

Naast het meten van de kerntemperatuur biedt de Meater Block ook handige functies, zoals voorgestelde gaartijden en rusttijden voor verschillende soorten vlees. Hierdoor kun je zelfs als beginner goede resultaten behalen. Bovendien kan de Meater Block je waarschuwen wanneer je gerecht de gewenste temperatuur heeft bereikt, zodat je altijd op het juiste moment kunt ingrijpen.

Voordelen van de Meater Block BBQ Thermometer:

Nadeel van de Meater Block BBQ Thermometer:

3. De Beste Digitale BBQ Thermometer – MostEssential BBQ Thermometer

MostEssential 2-in-1 BBQ Thermometer - PRO Edition - Vleesthermometer - Kernthermometer - Oventhermometer - Keukenthermometer - Digitaal – Draadloos - Waterdicht - 2023 MODEL

MostEssential 2-in-1 BBQ Thermometer - PRO Edition - Vleesthermometer - Kernthermometer - Oventhermometer - Keukenthermometer - Digitaal – Draadloos - Waterdicht - 2023 MODEL

€30,99

De MostEssential 2-in-1 BBQ Thermometer – PRO Edition wordt beschouwd als een van de beste digitale BBQ thermometers die momenteel beschikbaar is. Dit geavanceerde apparaat biedt betrouwbare prestaties en handige functies om ervoor te zorgen dat je gerechten perfect worden gegaard.

Een opvallend kenmerk van deze thermometer is de dubbele functionaliteit. Het dient zowel als vleesthermometer als kernthermometer, waardoor je nauwkeurig de temperatuur van je vlees kunt meten en tegelijkertijd de temperatuur van de oven, grill of pan kunt controleren. Dit maakt het veelzijdig en handig bij het bereiden van verschillende gerechten.

De MostEssential 2-in-1 BBQ Thermometer – PRO Edition is ook draadloos en waterdicht. Dit betekent dat je zonder beperkingen kunt bewegen en het apparaat veilig kunt gebruiken, zelfs in vochtige omgevingen. Het draadloze ontwerp biedt gemak en de waterdichte eigenschap zorgt voor duurzaamheid, zowel binnen als buiten.

Met een digitaal display is het aflezen van de temperatuur eenvoudig, zelfs bij weinig licht. De thermometer is gebruiksvriendelijk, met intuïtieve knoppen en instellingen die het meten van de temperatuur moeiteloos maken.

Voordelen van de MostEssential BBQ Thermometer:

 Nadeel van de MostEssential BBQ Thermometer:

4. De Beste Bluetooth BBQ Thermometer – Hermanos BBQ Thermometer met 6 Meetsondes

Hermanos® Digitale BBQ Thermometer Draadloos - Vleesthermometer - Oventhermometer - Bluetooth met app - 6 Meetsondes - Magneet - Incl. Batterijen

Hermanos® Digitale BBQ Thermometer Draadloos - Vleesthermometer - Oventhermometer - Bluetooth met app - 6 Meetsondes - Magneet - Incl. Batterijen

€57,99

De Hermanos® Digitale BBQ Thermometer is een draadloze vlees- en oventhermometer die is ontworpen om je te helpen bij het bereiden van perfect gegaard voedsel en wordt gezien als de beste bluetooth BBQ thermometer. Het maakt gebruik van Bluetooth-technologie en wordt geleverd met een handige app, waardoor je de temperatuur van je gerechten gemakkelijk kunt volgen vanaf je smartphone of tablet.

De thermometer wordt geleverd met 6 meetsondes, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt controleren. Dit is vooral handig als je een barbecue of grillfeestje hebt en verschillende soorten vlees, vis of gevogelte tegelijkertijd wilt bereiden. Elke sonde is voorzien van een kleurcodering, zodat je ze gemakkelijk kunt onderscheiden en toewijzen aan specifieke gerechten.

De thermometer is eenvoudig te gebruiken. Je steekt de sondes in het vlees of de gerechten die je wilt meten, en de temperatuurgegevens worden draadloos naar de app gestuurd. Je kunt de gewenste temperatuurinstellingen in de app invoeren en zelfs timers instellen om je te helpen de kooktijd bij te houden.

Voordelen van de Hermanos BBQ Thermometer:

Nadeel van de Hermanos BBQ Thermometer

5. De Beste Bedrade BBQ Thermometer – Movi MINI+ BBQ Thermometer

Movi MINI+ - Vleesthermometer - BBQ thermometer – Kamado -Inclusief Nederlandstalig e-Book / BBQ boek - Oventhermometer – Keukenthermometer - Suikerthermometer - Vloeistofthermometer – Barbecue accessoires - Kookwekker

Movi MINI+ - Vleesthermometer - BBQ thermometer – Kamado -Inclusief Nederlandstalig e-Book / BBQ boek - Oventhermometer – Keukenthermometer - Suikerthermometer - Vloeistofthermometer – Barbecue accessoires - Kookwekker

€16,95

De Movi MINI+ BBQ Thermometer is de beste bedrade BBQ thermometer op de markt. Deze thermometer is speciaal ontworpen om je te helpen bij het bereiden van perfect gegaard voedsel, zowel op de barbecue als in de oven.

De Movi MINI+ BBQ Thermometer wordt geleverd met een bedrade sonde die je gemakkelijk kunt aansluiten op de thermometer. De sonde is gemaakt van hoogwaardige materialen en is bestand tegen hoge temperaturen, waardoor je nauwkeurige metingen kunt doen terwijl je gerechten worden bereid.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Movi MINI+ BBQ Thermometer is de gebruiksvriendelijkheid. De thermometer heeft een duidelijk leesbaar LCD-scherm waarop je de actuele temperatuur kunt aflezen. Je kunt de gewenste temperatuurinstellingen invoeren en de thermometer zal je waarschuwen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, waardoor je de gerechten op het juiste moment kunt verwijderen.

Voordelen van de Movi MINI+ BBQ Thermometer:

Nadeel van de Movi MINI+ BBQ Thermometer:

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! Klik op de onderstaande button en ontdek de top 10 best verkochte BBQ Thermometers op Bol.com!

FAQ: Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de beste BBQ Thermometer:

Een BBQ thermometer werkt door de temperatuur van het voedsel of de omgeving waarin het voedsel wordt bereid, te meten. Over het algemeen zijn er twee hoofdtypen BBQ thermometers: bedrade en draadloze thermometers. Hier is een algemene uitleg van hoe beide typen werken:

 1. Hoe werkt een bedrade BBQ Thermometer:
  • De bedrade BBQ thermometer bestaat uit een basisunit en een sonde met een hittebestendige kabel.
  • De sonde is ontworpen om in het voedsel te worden gestoken en meet de temperatuur ervan.
  • De kabel is verbonden met de basisunit, waar de temperatuur wordt weergegeven.
  • De basisunit kan een digitaal display hebben waarop je de temperatuur kunt aflezen, evenals functies zoals temperatuuralarmen en timers.
  • De kabel moet tijdens het koken buiten de grill of oven worden gehouden en mag niet in direct contact komen met vuur of hittebronnen.
 2. Hoe werkt een draadloze BBQ Thermometer:
  • De draadloze BBQ thermometer bestaat uit een basisunit en een draadloze zender, samen met een of meerdere sondes.
  • De sondes worden in het voedsel gestoken om de temperatuur te meten en sturen draadloos de temperatuurgegevens naar de basisunit.
  • De basisunit kan een LCD-scherm hebben waarop je de temperatuur kunt aflezen en verschillende instellingen kunt aanpassen.
  • Sommige draadloze thermometers hebben ook een bijbehorende mobiele app, waarmee je de temperatuur kunt monitoren en meldingen kunt ontvangen op je smartphone of tablet.
  • Draadloze thermometers hebben een bepaald bereik, meestal tot enkele tientallen meters, tussen de zender en de basisunit. Buiten dit bereik kan de verbinding verloren gaan.

De nauwkeurigheid van BBQ thermometers kan variëren afhankelijk van het merk, het model en de kwaliteit van de thermometer. Over het algemeen streven fabrikanten ernaar om thermometers te produceren die nauwkeurige temperatuurmetingen leveren. Hier zijn enkele punten om te overwegen met betrekking tot de nauwkeurigheid van BBQ thermometers:

 1. Kwaliteit en kalibratie: Thermometers van hogere kwaliteit hebben vaak een betere nauwkeurigheid. Ze worden zorgvuldig gekalibreerd en getest om ervoor te zorgen dat ze betrouwbare metingen leveren. Het is belangrijk om te investeren in een thermometer van een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en nauwkeurigheid.
 2. Aflezing: Digitale BBQ thermometers hebben meestal een digitaal display waarop de temperatuur wordt weergegeven. Een duidelijk leesbaar display met een hoge resolutie kan de nauwkeurigheid van de aflezing vergroten. Zorg ervoor dat het display goed verlicht is, zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt aflezen.
 3. Probeer te ijken: Hoewel thermometers fabrieksmatig gekalibreerd worden, kan het nuttig zijn om je thermometer af en toe te ijken om de nauwkeurigheid te verifiëren. Dit kan worden gedaan door de thermometer te vergelijken met een referentie-thermometer van bekende nauwkeurigheid. Volg hiervoor de instructies van de fabrikant.
 4. Plaatsing van de sonde: De plaatsing van de sonde in het voedsel kan invloed hebben op de nauwkeurigheid van de metingen. Zorg ervoor dat de sonde diep genoeg in het voedsel wordt gestoken, zonder de zijkanten of het bot te raken. Dit zorgt voor een meer nauwkeurige meting van de interne temperatuur van het voedsel.
 5. Omgevingsfactoren: Houd rekening met omgevingsfactoren zoals wind, koude lucht of direct zonlicht, die de nauwkeurigheid van de temperatuurmeting kunnen beïnvloeden. Probeer de thermometer te gebruiken in een stabiele en gecontroleerde omgeving voor de meest nauwkeurige resultaten.

Bij het kopen van de beste BBQ thermometer zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Nauwkeurigheid: Een van de belangrijkste aspecten van een BBQ thermometer is de nauwkeurigheid van de temperatuurmetingen. Kies een thermometer die bekend staat om zijn nauwkeurigheid en betrouwbare metingen levert. Lees beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de nauwkeurigheid van het specifieke model dat je overweegt.
 2. Meetbereik: Controleer het meetbereik van de thermometer om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Sommige thermometers hebben een breed bereik dat geschikt is voor verschillende soorten voedsel, terwijl andere mogelijk een beperkter bereik hebben. Zorg ervoor dat het meetbereik past bij de temperaturen die je nodig hebt voor jouw specifieke BBQ-toepassingen.
 3. Sondes: Controleer het aantal sondes dat wordt geleverd met de thermometer en of ze geschikt zijn voor jouw behoeften. Als je van plan bent om meerdere gerechten tegelijk te bereiden, is het handig om een thermometer te hebben met meerdere sondes. Zorg ervoor dat de sondes van goede kwaliteit zijn en hittebestendig zijn.
 4. Display en bediening: Let op het type display dat de thermometer heeft en of het gemakkelijk af te lezen is. Een helder, goed verlicht display is handig, vooral als je 's avonds buiten kookt. Daarnaast moet de bediening van de thermometer intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn, zodat je gemakkelijk de gewenste instellingen kunt aanpassen en de temperatuur kunt aflezen.
 5. Connectiviteit en functies: Als je geïnteresseerd bent in geavanceerdere functies, overweeg dan een thermometer met draadloze connectiviteit, zoals Bluetooth of Wi-Fi, en een bijbehorende mobiele app. Dit stelt je in staat om de temperatuur op afstand te volgen en meldingen te ontvangen op je smartphone of tablet. Controleer ook of de thermometer extra handige functies heeft, zoals timers, voorgeprogrammeerde instellingen of alarmen.
 6. Kwaliteit en duurzaamheid: Investeer in een BBQ thermometer van goede kwaliteit die lang meegaat. Controleer de bouwkwaliteit, het gebruikte materiaal en de algemene beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers. Een duurzame thermometer is bestand tegen de hitte en omstandigheden van een BBQ-omgeving.
 7. Prijs: Overweeg je budget en vergelijk de prijzen van verschillende thermometers. Bedenk dat de prijs vaak samenhangt met de kwaliteit en functies van de thermometer. Zoek naar een goede balans tussen kwaliteit, functies en prijs om de beste keuze te maken.

Niet alle BBQ thermometers zijn waterbestendig. Het hangt af van het specifieke model en de fabrikant. Sommige thermometers zijn ontworpen om spatwaterbestendig te zijn, wat betekent dat ze bestand zijn tegen kleine hoeveelheden vocht, zoals druppels of lichte regen. Deze thermometers kunnen meestal zonder problemen worden gebruikt in buitenomgevingen.

Er zijn echter ook thermometers die niet waterbestendig zijn en die gevoeliger zijn voor vocht. Het is belangrijk om de specificaties van de thermometer te controleren voordat je hem aanschaft en te kijken of deze geschikt is voor gebruik in natte omstandigheden. Als je van plan bent om de thermometer in de regen te gebruiken of als je hem wilt reinigen met water, zorg er dan voor dat het specifiek vermeld staat dat de thermometer waterbestendig is.

Let op dat zelfs als een BBQ thermometer als waterbestendig wordt beschouwd, dit meestal betekent dat hij bestand is tegen lichte regen of vochtigheid. Onderdompeling in water of blootstelling aan zware regen kan nog steeds schade veroorzaken.

Een BBQ thermometer kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van een BBQ thermometer:

 1. Garing van vlees: Een BBQ thermometer is ideaal voor het meten van de kerntemperatuur van vlees tijdens het kookproces. Hiermee kun je de gewenste gaarheid van het vlees bereiken, of je nu een sappige medium-rare steak wilt of een perfect gegaarde kip.
 2. Barbecueën en grillen: Of je nu een houtskoolgrill, gasgrill of elektrische grill gebruikt, een BBQ thermometer helpt je de temperatuur van het grillrooster te controleren. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voedsel gelijkmatig wordt gekookt en niet aanbrandt.
 3. Roken van voedsel: Bij het roken van voedsel is het cruciaal om de temperatuur in de rookoven of de smoker nauwlettend in de gaten te houden. Een BBQ thermometer stelt je in staat om de temperatuur constant te houden en ervoor te zorgen dat het voedsel langzaam en gelijkmatig rookt.
 4. Ovenkoken: Een BBQ thermometer kan ook worden gebruikt bij het koken in de oven, zoals bij het braden van een grote kalkoen of het bereiden van een delicate soufflé. Hiermee kun je de interne temperatuur van het voedsel meten en bepalen wanneer het gaar is.
 5. Sous-vide koken: Voor sous-vide koken, waarbij voedsel vacuüm wordt afgesloten en langzaam wordt gegaard in een waterbad op een constante lage temperatuur, is een nauwkeurige thermometer essentieel. Het helpt je om de watertemperatuur te controleren en ervoor te zorgen dat het voedsel perfect wordt bereid.
 6. Bakken en patisserie: Bij het bakken van taarten, brood en andere gebakjes is de juiste temperatuur van cruciaal belang voor een succesvol resultaat. Een BBQ thermometer kan worden gebruikt om de interne temperatuur van het gebak te meten en te bepalen wanneer het volledig gaar en klaar is om uit de oven te halen.

Het gebruik van een BBQ thermometer kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de functies ervan. Hier is echter een algemene stapsgewijze handleiding voor het gebruik van een BBQ thermometer:

 1. Voorbereiding: Controleer of de batterijen van de thermometer zijn geplaatst en of deze goed werken. Zorg ervoor dat de sondes schoon en vrij zijn van eventuele resten of vuil.
 2. Plaatsing van de sonde: Afhankelijk van het type voedsel dat je kookt, steek je de sonde in het vlees, de vis, gevogelte of een ander gerecht dat je wilt meten. Zorg ervoor dat de sonde diep genoeg wordt ingebracht om het midden van het voedsel te bereiken, maar vermijd het raken van botten, vet of andere harde delen.
 3. Verbinding maken: Zorg ervoor dat de sonde stevig is aangesloten op de thermometer. Sommige thermometers maken gebruik van een draadloze verbinding, terwijl andere een bekabelde verbinding hebben tussen de sonde en het displaygedeelte. Volg de instructies van de fabrikant om de juiste verbinding tot stand te brengen.
 4. Aflezen van de temperatuur: Als je een thermometer hebt met een extern display, plaats deze dan op een gemakkelijk leesbare locatie, zoals de zijkant van de grill of de tafel. Als je een thermometer met een draadloze verbinding en een mobiele app gebruikt, open dan de app op je smartphone of tablet om de temperatuur af te lezen.
 5. Nauwkeurige meting: Laat de thermometer en de sonde enige tijd in het voedsel zitten om een nauwkeurige meting te krijgen. Sommige thermometers geven de temperatuur snel weer, terwijl andere mogelijk een paar seconden nodig hebben om de juiste temperatuur af te lezen. Let op de aangegeven temperatuur en zorg ervoor dat deze de gewenste gaarheid aangeeft.
 6. Veilig verwijderen: Nadat je de temperatuur hebt afgelezen en het voedsel de gewenste gaarheid heeft bereikt, schakel je de thermometer uit en verwijder je voorzichtig de sonde uit het voedsel. Wees voorzichtig, want de sonde kan heet zijn. Reinig de sonde grondig volgens de instructies van de fabrikant.

Deel deze blog:

Remy
Remy

Als ervaren producttester en gepassioneerd blogschrijver heb ik jarenlange ervaring in het beoordelen van uiteenlopende producten. Ik help graag consumenten bij het maken van weloverwogen keuzes door het delen van gedetailleerde reviews, waardevolle tips en praktische adviezen. Met mijn toewijding aan het ontdekken van de beste producten op de markt hoop ik dat ik jou kan helpen bij het maken van de beste (online) keuze!

Remy
Remy

Als ervaren producttester en gepassioneerd blogschrijver heb ik jarenlange ervaring in het beoordelen van uiteenlopende producten. Ik help graag consumenten bij het maken van weloverwogen keuzes door het delen van gedetailleerde reviews, waardevolle tips en praktische adviezen. Met mijn toewijding aan het ontdekken van de beste producten op de markt hoop ik dat ik jou kan helpen bij het maken van de beste (online) keuze!

Gerelateerde blogs

Ben jij op zoek naar het beste product in een specifieke categorie, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vergelijken producten om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!